Diepe robijnrode kleur.
Op de neus, een bonte rijpe vrucht met enkele tonen van zoethout en peper.
In de mond, rijpe tannines die gemacereerde aroma's van rood fruit verhuren.
Gourmand en fruitige wijn.
AOP Minervois Bodems: Limono-klei, kalksteen met lage stenigheid Terroir: Les Mourels, oostelijk deel van de Minervois, mergel en mergel zandsteen. Klimaat: Middellandse Zee, met name droog. Druiven: Mourvèdre 20% Syrah 20% Grenache 30% en Carignan 30% Leeftijd van de wijnstokken: van 4 tot 20 voor Syrah, Grenache en Mourvèdre en 40 jaar voor Carignan. Oogst: handmatig en mechanica op perfecte volwassen leeftijd Vinificatie: Syrah, Grenache, Carignan worden afzonderlijk gevinifieerd, volgens een traditionele vinificatie, gedestrueerd met lange vattings. Mourvèdre gevinifieerd door carbonische maceratie. Vergrijzing: Mourvèdre leeftijd van 12 maanden in vaten. Zorgpotentieel: 2 tot 5 jaar De sommelier adviseert ... Eendenborst met rood fruit